Bevásárlókosár
 

A csokoládé

A csokoládé egy kakaóbabból készített édesség. A csokoládé nahuatl indián nevéhez, a xocolatlhoz hasonló hangzású névként került a világ legtöbb nyelvébe, a magyarba is.
Amerikában az aztékok már jóval az Európai hódítók előtt is itták a csokoládét. 1519-ben, amikor a spanyolok a mai Mexikó területére érkeztek, Montezuma xocolatl-lal kínálta Cortést.
A maják birodalmában is ismert és fontos volt: a kakaóbabot más dél-amerikai kultúrákhoz hasonlóan fizetőeszközként is használták.
Maga a kakaó neve is utal a kereskedelemre; a „cacau” eredetileg egy ige, jelentése: venni, cserélni, vásárolni.
A kakaóbab a szertartásokhoz is esszenciális volt. Megpörkölték, ledarálták, vízzel habosra rázták, majd megitták a keserű italt, melynek eredeti neve xocolatl.
A csokoládé olyan termék, amely kakaótermékekből (kakaómassza, kakaóvaj, esetleg kakaópor) és cukrokból készül, legalább 35% összes kakaó-szárazanyagot tartalmaz, ebből legalább 18% a kakaóvaj és legalább 14% a zsírmentes kakaó-szárazanyag.
Az alapvető összetevők tehát: a kakaómassza, kakaóvaj, cukor, tejpor és vanília. Az étcsokoládé csak kakaómasszát- és vajat valamint cukrot tartalmaz, a tejcsokihoz adnak tejport is. A fehér csoki alig nevezhető csokoládénak: nem is tartalmaz kakaómasszát. Innen a jellegzetes elefántcsontszín. Elmondhatjuk, hogy a csokoládénak tulajdonított temérdek jótékony hatás csak a jó minőségű étcsokoládéra jellemző.
A csokoládé körülbelül 300 ismert vegyületet tartalmaz, többek között serkentőszereket, például metil-xantinokat: koffeint és teobromint. Élettani szempontból fontos komponens a hisztamin, a szerotonin, a triptofán, a fenil-etil-amin, a tiramin és a magnézium.
Az általunk felhasznált csokoládék kiváló minőségű belga csokoládék, az étcsokoládink kakaótartalma 67-74 % közöttiek míg tejcsokoládéink 39-44% között vannak.
Ezen kívül felhasználunk még Bio minősítéssel rendelkező ét illetve tejcsokoládékat is, akiknek fontos hogy Bio gazdálkodású területről származó alapanyagokból készült csokoládét fogyasszanak.
Édesítőszerrel előállított csokoládéink maltitollal készülnek, de a közeljövőben saját gyártású csokoládé készítését is kitűztük, melyek nyírfacukrot tartalmaznak.

Pálinkák

Pálinkás bonbonjaink szintén prémium minőségű pálinkával készülnek, felhasznált pálinkáink:
Schiszler Sárgabarck pálinka: A zamatos nyári gyümölcs ízvilágát és illatát idéző pálinka
Schiszler Meggy pálinka: Az alföldi meggy karakteres aromáját, fanyarságát megörző különleges párlat ( 2013 Destillata ezüst érem)
Schiszler Szilva pálinka: Hagyományos magyar pálinka, melyben a hamvas kék alföldi szilva ízgazdagsága érvényesül
Schiszler Málna pálinka: Mindenki kedvence, a málna egy édesen friss pálinkába főzve
Schiszler Körte pálinka: Kiffer körtéből készült, friss illatokkal csábító, kellemesen édes párlat (2013 Destillata bronz érem)
Schiszler Feketeribizli pálinka: A feketeribizli fanyar vonásai különleges intenzitással jelennek meg ebben a páratlan italban
Schiszler Törköly pálinka: Erőteljes aromáinak köszönhetően igazán elegáns, harmonikus törkölypálinka

Rólunk   ·    Termékeink   ·    Alapanyagok   ·    Webáruház   ·    Képgaléria   ·    Cégeknek/Rendezvényre   ·    ÁSZF